Ontdek Spanje » Provincie Valencia • Valencia stad • De wijk Ruzafa in Valencia


De wijk Ruzafa

De wijk Ruzafa - De wijk Ruzafa is één van de leukste en kleurrijkste wijken van de stad Valencia maar behoort eigenlijk tot de wijk L’Eixample. De wijk Ruzafa is een multiculturele wijk, wat goed te zien is aan de verscheidenheid aan winkeltjes, boetiekjes, bars, cafés en restaurants.De naam Ruzafa is afgeleid van het Arabische Ruṣāfatu wat 'tuin' betekent. De oorsprong van Ruzafa ligt in een islamitische recreatieve boerderij gebouwd door Abd Allah al-Balansi in de negende eeuw op ongeveer 2 km van de stad Valencia. Deze boerderij moest snel genoeg verdwijnen, omdat de zonen van Al-Balansi niet in Valencia bleven wonen, maar de tuin eromheen was bewaard gebleven en werd gebruikt als een plaats van recreatie en openbaar park, getuige de grote dichter uit Valencia Abu 'Abd Allah ibn Galib, ook bekend als Al-Russafi en geboren in het jaar 1.141. Rond deze tuinen ontstond een boerderij, dat is de kern van de latere poblalado. Ruzafa vormde een onafhankelijke gemeente van 1811 tot 1877.

 

Eten en drinken

In de wijk Ruzafa vindt u vele goede en leuke restaurants. Van typische Spaanse tapas bars c.q. restaurants tot vegetarische restaurants maar ook restaurantjes uit diverse andere landen.

 

De markt Ruzafa - Mercado de Ruzafa

Openingstijden van de markt zijn van 7:00 uur tot 15:00 uur
 
Zondags gesloten

Adres: Plaza Barón de Cortes de Pallas, s/n. Valencia

 

Mercado de Ruzafa is duidelijk herkenbaar aan zijn bonte en vrolijke kleuren elke zijde van de markt heeft een andere kleur, de blauwe zijde is de vismarkt de andere drie zijden hebben de kleuren groen, oranje/geel en bruin.

s' Morgens is er een gezellige en levendige markt waar u kunt genieten van de bedrijvigheid die er heerst. Hier kunt u heerlijke verse groenten en fruit, vlees en vis en nog veel meer heerlijke producten kopen.Bezienswaardigheden in Ruzafa

Maak gewoon een wandeling door de wijk Ruzufa en geniet van de prachtige Spaanse architectuur en de kleurige gebouwen.

 

Plaza de Toros

Deze stierenvechtersarena gebouwd in 1850 wordt tegenwoordig ook gebruikt voor evenementen of als concerthal.

 

Iglesia Parroquial de San Valero y San Vicente Mártir

De kathedraal stamt uit de 15e eeuw, bevindt zich in het centrum van Ruzafa. In de Spaanse Burgeroorlog (1936) uitgebrand, compleet nieuw opgebouwd naar bestaande plannen. Trouwens San Vicente Mártir is de beschermheilige van de stad Valencia.

 

Slapen in de wijk Ruzufa

Wilt u in deze gezellige en levendige wijk overnachten? Dat is zeker geen probleem!

Hier een paar goede overnachtingsmogelijkheden.

 

Flatsforyou Russafa Design

Vanaf € 65 per nacht

Deze prachtige appartementen liggen in midden in de wijk Ruzafa

Alle appartementen van Russafa Design zijn licht en beschikken over 2 of 3 slaapkamers, 2 badkamers en een lounge met airconditioning, een slaapbank en een eettafel. De keukens zijn ieder voorzien van een oven, een magnetron en een wasmachine.


 El 16 Ruzafa

Vanaf €75 per nacht

Deze moderne appartementen van El 16 hebben alles wat u maar bedenken kunt. De appartementen zijn modern en stijlvol ingericht. De appartementen beschikken over meerdere slaapkamers en er is ook een studio voorhanden.


Hotel Petit Palace Germanias***

Vanaf €45 per nacht

Dit hotel heeft een indrukwekkende, 19e-eeuwse gevel, stijlvolle accommodatie en diverse moderne faciliteiten. Petit Palace Ruzafa wordt omringd door de winkels, bars en restaurants. Het is ideaal voor een verblijf in deze levendige mediterrane wijk.