Ontdek Spanje » Meivakantie › Andalusië › Meivakantie in Sevilla


Meivakantie in Sevilla

Sevilla in de meivakantie

 

Meivakantie Sevilla · Andalusië · Spanje - Hier vindt u voor u meivakantie informatie, inspiratie en tips voor een goedkope zonvakantie naar Sevilla. Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde vakantie in Sevilla met de beste deals en een groot aanbod aan goedkope zonvakanties voor u meivakantie.

meivakantie Sevilla

Reisaanbod meivakantie Sevilla, Spanje

Bij de hieronder genoemde reisorganisatie vindt u een groot aanbod aan verschillende vakantieaanbiedingen en reisaanbiedingen voor u meivakantie naar Sevilla. Door op het logo te klikken vindt u een groot vakantieaanbod aan meivakanties naar Spanje.  Bent u op zoek naar een stedentrip, last minute aanbieding of een all inclusieve vakantie? Hier vindt u altijd wel een vakantie naar Sevilla die aan al u wensen voldoet!


Reis- en vakantieaanbiedingen voor u meivakantie

Volgende keer wéér

Stedentrip Sevilla
Stad van historie en architectuur


Midden in een overwegend armoedige streek ligt Sevilla als een oase van weelde. Die rijkdom wordt vormgegeven door de talrijke monumenten en musea die de stad in Zuidwest Spanje sieren. Prachtige laat-islamitische architectuur, Andalusische bouwkunst en barokschilderkunst zijn getuigen van dit grootse verleden. De absolute hoogtepunten van Sevilla zijn de gotische kathedraal, de grootste ter wereld en het Alcazares, een complex van Koninklijke verblijven. Laat u tijdens uw stedentrip aan Sevilla niet opjagen. U komt immers toch tijd en ogen te kort. Al met al heeft de stad iets van een toeristisch eldorado, overigens met de bijbehorende temperaturen.Romantisch met je geliefde

Sevilla is bij uitstek een romantische stad om doorheen te slenteren met uw geliefde. Het is ook de stad van de flamenco, een passievolle dans in combinatie met zang en dans. Er zijn diverse shows waar u van kunt genieten. Verder is het mogelijk een rondje door de stad te doen met de koets. Een leuke manier om de stad te ontdekken.


Kanotochtje op Plaza de Espada

In het María Luisa park ligt het Plaza de España met de keramieke tegels, fontein, brug over het water en historische gebouwen. Een prachtig plein wat meer dan de moeite waard is om te bezoeken.  Absoluut romantisch is een kanotocht over het water met uitzicht over het plein.


Flamenco show

Flamenco is een ware beleving in Sevilla. Het gaat om zang, dans en muziek tijdens een Flamenco show. Er zijn diverse mogelijkheden om een show bij te wonen. In de diverse bars worden er ook shows gegeven, echter deze zijn niet hetzelfde als een daadwerkelijke voorstelling. Een aanrader is in cultureel centrum Casa de la Memoria in de wijk Santa Cruz. Sinds 1998 wordt er hier flamenco muziek gemaakt. Er is keuze uit 2 shows per avond van een uur met zangers, dansers en gitaristen.


Parque de Maria Luisa

Net buiten het centrum ligt het Parque de María Luisa. Een groot park met allemaal verborgen plekjes om samen te zijn. Een aanrader is om een kleed mee te nemen en te gaan picknicken omgeven door bloemen, planten, fonteintjes en bruggetjes. Even lekker relaxen in het park.


Wijk Santa Cruz

Deze wijk Santa Cruz straalt één en al romantiek uit. Door de vele straatjes, Moorse steegjes en pleintjes met fonteinen kunt u urenlang ronddwalen in deze wijk. In de wijk ligt het Plaza de Doña Elvira. Een plein met kleurrijke bankjes en sinaasappelbomen. Ook kan er prima gegeten worden in de diverse tapasbarretjes en gewinkeld in de souvenirwinkels.


De prachtige stad nodigt echt uit om lekker te voet of per fiets te verkennen. Dit is natuurlijk nog leuker onder begeleiding van een gids die alles van deze mooie stad weet! Met een Nederlandse gids verken je de stad per fiets of te voet waarbij je bijvoorbeeld langs Giralda, Barrio de Santa Cruz en Real Fabrica de Tobacos komt. We hebben verschillende leuke tours in Sevilla. Klik op de link hieronder voor meer informatie.


Bezienswaardigheden in Sevilla

meivakantie sevilla

Alameda de Hércules

In het centrum van Sevilla ligt de brede laan (450 meter lang) Alameda de Hércules. In 1574 werd deze aangelegd als een publieke tuin en werden er beelden geplaatst van onder andere Julius Caesar en Hércules. Tegenwoordig verzamelen zich hier voornamelijk jeugd.


meivakantie sevilla

Alcazar

Alcázar is het koninklijke Paleis van Sevilla, Alcázar is een Spaans woord voor kasteel.Het paleiscomplex is het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het is één van de voorbeelden van Mudéjar-architectuur, een bouwstijl in het door de christenen veroverde Spanje.


Een huurauto zonder zorgen

altijd transparant en eerlijk

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. En van bijbetalen voor extra kilometers en oneerlijke tankregelingen moeten we niets weten.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

meivakantie sevilla

Archivo General de Indias

De bouw van dit gebouw begon al in de 16e eeuw. Het was bestemd als handelscentrum van de kooplieden uit die tijd. In de 18e eeuw werd het officieel het hoofdkwartier voor de West-Indische archieven (m.a.w. Amerika). In het archief zijn nu alle referenties van de 16e tot en met de 19e eeuw, met betrekking tot Spanje en de overzeese kolonies, opgeslagen


meivakantie sevilla

Kathedraal

'Laat ons een kerk bouwen zo groot, dat zij die hem aanschouwen ons voor gek verklaren'. Dit is wat de kapittel van de Kathedraal besloot in 1401, toen de voormalige Grote Moskee van Sevilla door een christelijke tempel vervangen zou worden. De enige overblijfsels van de oorspronkelijke Moorse moskee zijn de Giraldatoren en 'el patio de los naranjos'.


meivakantie sevilla

Plaza de España

Plaza de España is een groot plein die ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1929 is aangelegd. Vanaf het bordes heeft u een leuk uitzicht over het plein. In de speciaal aangelegde Azulejos (Andalusische tegeltjes) zijn de beeltenissen van alle Spaanse provincies aangelegd.


Altijd een camper die bij u past

Bent u op zoek naar een luxe camper voor uw gezinsvakantie of kiest u liever voor een budgetmodel? Een campervakantie is Spanje hoeft helemaal niet zo duur als u denkt. Boek bijvoorbeeld een goedkope last-minute vliegticket en kies voor een 4-persoons camper van Hostel on Wheels. Daarnaast leveren de kleinere verhuurders, net als OrsonRent, ook een persoonlijke topservice. Zo zit de transfer van het vliegveld naar de verhuurlocatie, een gratis GPS of kinderspeelgoed bij sommige verhuurders gewoon in de prijs.


Met het vliegtuig
U vliegt in ca. 3 uur naar Sevilla. Er gaan directe vluchten naar Sevilla vanaf de luchthavens in Amsterdam, Eindhoven en Brussel en Charleroi. Sevilla heeft 1 luchthaven welke wordt afgekort met SVQ. Het vliegveld is 9km ten noordoosten gelegen vanaf de stad.

 

Vervoer binnen de stad
Het openbaar vervoer in Sevilla is een uitstekend vervoersmiddel om de stad te verkennen. Sinds 2009 kan er gebruik worden gemaakt van de metro. Het is 1 lijn en in totaal 18,2 km lang, waarvan 11 km ondergronds. De bus is ander prima vervoersmiddel om te nemen. De bus rijdt naar de verschillende wijken. Wel dient u ingedachten te houden dat u meer geduld moet hebben bij de bushalte. Het komt wel eens voor dat de bus vertraging heeft. U kunt ervoor kiezen om een toeristen dagkaart te kopen of een toeristenkaart voor 3 dagen welke geldig zijn voor alle lijnen. Deze zijn verkrijgbaar bij de informatieloketten bij Prado de San Sebastián en Plaza Ponce de León. Uiteraard is het ook mogelijk om een los kaartje te kopen bij de buschauffeur. Alleen contant mogelijk en liefst gepast.

 

Bron: De Jong intra vakanties


Reis- en vakantieaanbiedingen voor u meivakantie