Ontdek Spanje » Meivakantie Costa Brava, Spanje


Meivakantie Costa Brava

Meivakantie Costa Brava, Spanje - Hier vindt u aan de Costa Brava voor u meivakantie informatie, inspiratie en tips voor een goedkope zonvakantie naar de Costa Brava.
Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde vakantie aan de Costa Brava met de beste deals en een groot aanbod aan goedkope zonvakanties voor u meivakantie.


Reisaanbod meivakantie Costa Brava, Spanje

Bij de hieronder genoemde reisorganisaties vindt u een groot aanbod aan verschillende vakantieaanbiedingen en reisaanbiedingen voor u meivakantie naar de Costa Brava. Door op het logo van u keuze te klikken vindt u groot vakantieaanbod aan meivakanties naar de Costa Brava.  Bent u op zoek naar een strandvakantie, stedentrip, last minute aanbieding of een all inclusieve vakantie? Hier vindt u altijd wel een vakantie naar Costa Brava die aan al u wensen voldoet!

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
OAD reizen-Spanje
Tjing vakanties

De Jong- zonvakanties Spanje
Peter Langhout Busreizen

Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen
Vlieg vanaf Eindhoven
Trivago hotel vergelijker

Hotels-Booking.com
Ontdek de stad op zijn Hollands
Parkeren op Schiphol
Avontuurlijke activiteiten in Spanje

Vliegtickets Spanje

Costa Brava.

Oorsprong van de naam de “wilde” kust gezien van het Ermitatge de Sant Elm gedenkstreen bij het Ermitatge de Sant Elm met de tekst:  « Des d'aquesta trona de Sant-Elm Ferran Agulló intuí la idea de batejar la Costa Brava »
Vertaling: Op deze vooruitgestoken rots kwam Ferran Agullò op het idee van de naam “Costa Brava”De term Costa Brava

De term Costa Brava vindt men voor de eerste keer terug in de Catalaanse krant La Veu de Catalunya op 12 september 1908 in een artikel van de schrijver en dichter Ferran Agulló. Hij beschrijft daarmee het ruige, toen nog onherbergzame, karakter van de kust met zijn vele onregelmatige rotsen en baaien. Op 29 september 1963, heeft het stadsbestuur van Sant Feliu de Guíxols op de kaap van het Ermitatge de Sant Elm een gedenksteen opgericht, precies op de plaats waar Ferran Agulló de inspiratie voor de naam van de kust gevonden zou hebben, al wordt de authenticiteit van deze anekdote betwist.