Ontdek Spanje » Meivakantie › Spanje › Meivakantie in AlicanteMeivakantie in Alicante

Alicante in de meivakantie

Meivakantie Alicante - Hier vindt u voor u meivakantie in Alicante informatie, inspiratie en tips voor een goedkope zonvakantie naar Alicante, Spanje!

Ontdek, beleef en geniet van een fijne onbezorgde vakantie in Valencia met de beste deals en een groot aanbod aan goedkope zonvakanties voor u meivakantie.


Meivakantie Alicante

Reisaanbod meivakantie Alicante, Spanje 

Bij de hieronder genoemde reisorganisaties vindt u een groot aanbod aan verschillende vakantieaanbiedingen en reisaanbiedingen voor u meivakantie naar Alicante. Door op het logo van u keuze te klikken vindt u groot vakantieaanbod aan meivakanties naar Spanje.  Bent u op zoek naar een strandvakantiestedentrip, last minute aanbieding of een all inclusive vakantie? Hier vindt u altijd wel een vakantie naar Valencia die aan al u wensen voldoet! Dan Valencia is een ideale bestemming voor zowel een citytrip als een strandvakantie!


Meivakantie naar Alicante stad, cultuur, zon, zee én strand


De nieuwere wijken.

Het betreft hier de wijken Centro, Mercado, en San Antón. Ze kennen enkele fraaie boulevards (Avenidas) die zich kruisen op het: Plaza de los Luceros. Deze rotonde bevat een fraaie en zeer opvallende fontein met opvallende sculpturen. Dit is de Fuente de los Luceros , ontworpen door Daniel Bañuls in de jaren '20 van de 20e eeuw. Er zijn paarden en mythologische figuren op te zien. Het Provinciehuis, dit is een gebouw aan de Avenida Estación dat uitgevoerd is in neoklassieke stijl met barokke invloeden. Het werd in 1931 in gebruik genomen. 


Een huurauto zonder zorgen

altijd transparant en eerlijk

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. En van bijbetalen voor extra kilometers en oneerlijke tankregelingen moeten we niets weten.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Hier was sinds 1934 het archeologisch museum gevestigd dat zich nu in een ander gebouw bevindt onder de naam MARQ. De Centrale Markt  is een markthallen complex van twee verdiepingen uit 1912. Het is gebouwd op de plaats van de vroegere ommuring.

 

De Boulevards langs de kust. Met palmen omzoomde, parkachtige voetgangersgebieden strekken zich uit langs de kust met zicht op de jachthaven. Arena (Plaza de Toros) uit 1888. Het heeft een stierenvechtersschool, een museum aan het stierenvechten gewijd (Museo Taurino), en een bronzen beeldengroep die een gaucho met een aantal stieren voorstelt.


Altijd een camper die bij u past

Bent u op zoek naar een luxe camper voor uw gezinsvakantie of kiest u liever voor een budgetmodel? Een campervakantie is Spanje hoeft helemaal niet zo duur als u denkt. Boek bijvoorbeeld een goedkope last-minute vliegticket en kies voor een 4-persoons camper van Hostel on Wheels. Daarnaast leveren de kleinere verhuurders, net als OrsonRent, ook een persoonlijke topservice. Zo zit de transfer van het vliegveld naar de verhuur locatie, een gratis GPS of kinderspeelgoed bij sommige verhuurders gewoon in de prijs.


Museum voor Schone Kunsten in het Gravinapaleis.

Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis dat is gebouwd ten tijde van economische opbloei tijdens het midden van de 18e eeuw. Het werd geopend in 2001. Dit museum geeft een overzicht van 500 jaar schilderkunst vanaf de 16e tot en met de 20e eeuw.

 

Museum voor Moderne Kunst.

Dit museum is gevestigd in La Asegurada, een 17e eeuws gebouw dat is uitgevoerd in Valenciaanse barokstijl. Dit museum toont kunst uit de 20e eeuw. Het werd als museum aan Alicante geschonken door de kunstenaar Eusebio Sempere. Een modern gebouw werd later aan het museum toegevoegd. Het herbergt een verzameling moderne kunst, onder andere werken van Pablo Picasso, Juan Gris, en Joan Miró. Voordat dit gebouw museum werd, werd het onder andere gebruikt als gemeentehuis, gevangenis, en graanopslagplaats.


Meivakantie naar Alicante stad, cultuur, zon, zee én strand.


Museum voor Kerststallen.

Dit kleine museum in de Oude Stad belicht de Spaanse traditie van het maken van kerststallen die teruggrijpt tot 1300, toen de eerst bekende kerstgroep in de Kathedraal van Barcelona werd opgesteld. Ook de contrareformatie stimuleerde de bouw van kerststallen. De Asociación de Belenistas de Alicante is sedert 1959 bouwt niet alleen kerst-groepen, maar ze is ook de initiatiefnemer van dit museum geweest. De tentoongestelde groepen komen niet alleen uit Alicante, maar ook uit Valencia, Murcia, Salamanca, en Jerez de la Frontera.