Ontdek Spanje » La Manga del Mar Menor een paradijs tussen twee zeeën. 

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor in Murcia, Spanje - Hier vindt u leuke informatieve informatie over over de regio Mar Menor in Spanje. Wat is er te doen en te zien in La Manga del Mar Menor, zoals: bezienswaardigheden in La Manga del Mar Menor.  La Manga del Mar Menor een paradijs tussen twee zeeën. "Mar Menor" een regio in Murcia

De stranden van de Mar Menor behoren tot de gemeenten San Pedro del Pinatar, San Javier, Lo Pagan, Los Alcázares en Cartagena.


De Feniciërs kozen deze "kleine zee" al eerste om hun zomerresidentie te installeren eerst, later kwamen ook de Moorse koningen. Nog steeds trekt deze plek veel mensen aan die op zoek zijn naar een rustige omgeving, waar men met ideale weersomstandigheden het hele jaar door kan rusten en zich ontspannen.

 

San Pedro del Pinatar, gezondheid door modderbaden
San Pedro del Pinatar is gelegen aan het Mar Menor en dankt haar bekendheid aan de geneeskrachtige modderbaden.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

De modderbaden en zoutmeren zijn gratis toegankelijk. Door de natuurlijke genezende slipafzettingen krijgen mensen met huidziektes, reuma, spier- en gewrichtsproblemen, artritis en jicht een verlichting en vaak oplossing van hun problemen. Dit geeft in combinatie met de zoutbaden echt resultaat.

 

San Pedro del Pinatar is een klein stadje in de provincie Murcia op 67 km van Hondón de las Nieves en gelegen aan het Mar Menor, het grootste zoutwatermeer van Europa is en aan de andere zijde gelegen aan de Middellandse zee.

De bekendste plaats aan Mar Menor is La Manga maar Lo Pagan gaat een steeds belangrijker plaats innemen. Hier zie je mensen in het meer die zich insmeren met geneeskrachtige modder. De modder bevat calcium, fluoride en magnesium, sulfaat en chlorine. Het hoge zoutgehalte van het meer bevat veel jodium en het zijn dan ook vooral mensen met rheumatische klachten en artritis die deze baden bezoeken. Ook ter revalidatie van breuken zou de modder geneeskrachtig werken. Huidaandoeningen worden door de modder aanzienlijk verminderd, zo zegt men. De mensen smeren zich eerst in met modder (neem de modder uit het midden van het meertje) op de gevoelige plekken of soms ook helemaal en laten dan deze modder drogen in de zon tot een harde korst. Daarna gaat men in het zoute water zich afspoelen.

Vooral de Spanjaarden die van gezelligheid houden verenigen hier het nuttige met het aangename en wanneer men 's morgens over de pier wandelt ziet men meerdere echtparen en familieleden die elkaar insmeren en onder het genot van een drankje en/ of een hapje zich laten drogen. Het water van het moddermeertje heeft zo’n hoog zoutgehalte dat je er heerlijk in kan drijven. De lange pier nodigt uit tot een mooie wandeling. De modderbaden zijn geheel gratis. Het water van het Mar Menor is altijd enige graden warmer dan dat van de Middellandse Zee en zodoende kan men hier nog laat in het seizoen gaan baden.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Camping Caravaning La Manga ligt tussen het strand Playa Paraiso en het Calblanque-park. Het beschikt over een eigen stuk strand, een seizoensgebonden buitenzwembad en een binnenzwembad.


Elke eenvoudige bungalow van Camping Caravaning La Manga heeft een klein terras. Alle accommodaties zijn uitgerust met airconditioning, een zithoek en een kitchenette met een magnetron, koelkast en een koffiezetapparaat.
La Manga heeft een eigen supermarkt en er is ook een restaurant en een café-bar. Tijdens de zomermaanden biedt het resort een openluchtbioscoop en een amusementsprogramma voor kinderen.

Het is vanaf het resort 30 minuten rijden naar Cartagena en 60 km naar Murcia.


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt