Ontdek Spanje » Canarische eilanden » Kerstvakantie op FuerteventuraKerstvakantie in de zon Fuerteventura

Fuerteventura met de kerstvakantie

Kerstvakantie Fuerteventura - Boek je Kerstvakantie naar Fuerteventura vlug, voordelig en goedkoop. Hier vind je de beste zonvakantie naar Fuerteventura. Ga heerlijk genieten van een zonovergoten Kerstvakantie op La Fuerteventura.


Herfstvakantie in de zon op Fuerteventura

Kerstvakantie in de zon op Fuerteventura
Wie met de kerstvakantie zeker wil zijn van lekker weer stapt op het vliegtuig naar de eeuwige lente van het Canarische eiland Fuerteventura, de onontdekte parel van de archipel.

 

Prachtige witte stranden met kristalhelder water, hoge duinen, wiegende palmbomen en sfeervolle badplaatsen: het Canarisch Eiland Fuerteventura misschien wel de mooiste plek voor een heerlijke vakantie. Wat dacht u bijvoorbeeld van stevige wandelingen of autoritjes door pittoreske dorpjes en cactussen in uitgestrekte woestijnen en een ruwe vulkanen? Dan zul je op het eiland Fuerteventura een prachtige herfstvakantie beleven!

 

Fuerteventura is een paradijs voor watersporters.

Er waait praktisch altijd een lekkere wind waardoor het niet te warm wordt. Hierdoor zijn er veel watersporten te beoefenen zoals windsurfen, catamaran zeilen, kitesurfen en golf surfen.


Voordelige vakanties naar Fuerteventura - Hier schijnt de zon!
Klik op het logo van u keuze en u vindt een groot vakantieaanbod aan vakanties


Klimaat en natuur
Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en heeft een zeer droog klimaat. Hier en daar zijn duinen gevormd met overgewaaid zand uit de Sahara. Het landschap wekt op het eerste gezicht een onherbergzame indruk. Het is moeilijk voor te stellen maar ooit was ook Fuerteventura voor een groot deel bedekt met bossen. Ongereguleerde houtkap in het verleden, gevolgd door jaren van overbegrazing door geiten deden de bossen in snel tempo verdwijnen. Ook het gebrek aan regenwater deed sommige vormen van begroeiing de das om. Een groot deel van het eiland is niet of nauwelijks begroeid. De vele cactussen en vetplanten weten de droogte van Fuerteventura goed te weerstaan, evenals stug struikgewas en mossen. Enkele diep uitgesleten barrancos (ravijnen) in het westelijk gelegen Betancuriamassief vangen het weinige regenwater op en herbergen kleine oases.


Een huurauto zonder zorgen

altijd transparant en eerlijk

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. En van bijbetalen voor extra kilometers en oneerlijke tankregelingen moeten we niets weten.

Spanje autohuur

Fuerteventura

Fuerteventura is een overzichtelijk, authentiek eiland met lieve kleine dorpjes. Bij badplaats Corralejo, het meest levendige stadje met restaurantjes en winkels, loop ik door de beroemde zandduinen. Door de scherpe lijnen van de zandvlakten en de zakkende zon een plek om tientallen foto’s te maken. De bekende passaatwind houdt behoorlijk huis en ik weet waar al dit zand vandaan komt: met kleine beetjes aangewaaid uit de Sahara. Surfers passeren me met hun boards boven het hoofd. Ook hier zijn de golven ideaal voor deze sport.

Een stukje Caribbean in Europa

Liefhebbers van zon, zee en strand zitten tijdens een vakantie Fuerteventura goed. Dit Canarische Eiland telt de meeste zonuren van Europa en wordt dankzij zijn witte stranden en felblauwe Atlantische Oceaan ook wel aangeduid als de 'Caribbean van Europa'. Zelfs in oktober en november zijn de temperaturen in Fuerteventura nog zeer aangenaam,

In het noorden van het eiland ligt het schiereiland Jandía dat beschikt over de mooiste stranden van Fuerteventura. Op het hagelwitte Playa de Sotaventa kun je de hele dag luieren tijdens een zonvakantie voordat in het All Inclusive hotel van TUI het diner voor je klaar staat. Wie tijdens een familievakantie vliegt naar Fuerteventura kan kiezen voor het 4 sterren hotel in Corralejo. Het hotel staat direct aan Corralejo Beach dat langzaam afloopt en daardoor ideaal is voor een strandvakantie met kleine kinderen.

 

Fuerteventura is een overzichtelijk, authentiek eiland met lieve kleine dorpjes. Bij badplaats Corralejo, het meest levendige stadje met restaurantjes en winkels, loop ik door de beroemde zandduinen. Door de scherpe lijnen van de zandvlakten en de zakkende zon een plek om tientallen foto’s te maken. De bekende passaatwind houdt behoorlijk huis en ik weet waar al dit zand vandaan komt: met kleine beetjes aangewaaid uit de Sahara. Surfers passeren me met hun boards boven het hoofd. Ook hier zijn de golven ideaal voor deze sport.


Altijd een camper die bij u past

Bent u op zoek naar een luxe camper voor uw gezinsvakantie of kiest u liever voor een budgetmodel? Een campervakantie is Spanje hoeft helemaal niet zo duur als u denkt. Boek bijvoorbeeld een goedkope last-minute vliegticket en kies voor een 4-persoons camper van Hostel on Wheels. Daarnaast leveren de kleinere verhuurders, net als OrsonRent, ook een persoonlijke topservice. Zo zit de transfer van het vliegveld naar de verhuurlocatie, een gratis GPS of kinderspeelgoed bij sommige verhuurders gewoon in de prijs.


Bezienswaardigheiden
Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura en is gesitueerd in het westen van het eiland. Momenteel is deze plaats een toeristische trekpleister vanwege de authentieke elementen, zoals een eeuwenoude kerk uit 1691, diverse handwerkmusea en een pittoresk centrum. De kerk is open voor publiek van 10 uur 's ochtends tot 6 uur 's middags.

El Cotillo ligt aan de noordwestzijde van het eiland en is een klein vissersdorp met een kleine haven. Deze plaats is niet toeristisch en heeft witte zandstranden, de zogenaamde 'El Cotillo Lagunes'. Daarnaast is de verdedigingstoren in het westelijke deel van het dorp bekend om het uitzicht over de ruwe baai.

Tussen Fuerteventura en Lanzarote ligt het onbewoonde eiland en natuurreservaat Isla de Lobos. Los Lobos heeft een uniek ecosysteem en is populair onder wandelaars.