Ontdek Spanje » Bezienswaardigheden Granada » El Bañuelo Arabische-badhuis


El Bañuelo - Arabische badhuis in Granada

El Bañuelo, deze Hammam, Arabische badhuis in Granada is de oudste Hammam in Andalusië. Dit Arabisch badhuis uit de 11de jaar honderd stamt nog uit de tijd van de Moorse overheersing. Dit was niet alleen de plek om je te wassen maar hier werd ook het laatste nieuws verteld. Dit meer dan 1000 jaar oude badhuis is een van de weinige badhuizen die niet gesloopt werden door de Christenen na de Moorse overheersing. El Bañuelo was boven een woning gebouwd, hierdoor is El Bañuelo vermoedelijk van de sloop werd gered.

 

Het badhuis bestaat uit drie kamers

De Hamman bestaat uit drie kamers, de eerste is de 'koude kamer', daarnaast de met bogen versierde 'warme kamer'. De belangrijkste kamer is de 'stoom kamer' dat alles met prachtig versierde bogen, pilaren en marmeren bodem. Om een goede ventilatie en een goede licht inval te krijgen zijn in het bevinden zich in het plafond stervormige gatenHier kun je heerlijk relaxen in de sfeer van 1001 nacht

Een hammam waar je helemaal in Oosterse sfeer wordt onder gedompelt, je voelt je terug verzet in de tijd van de moren in een oase van rust en stilte midden in de stad. Waar je tijdens je verblijf van een heerlijke muntthee kunt genieten, en dat alles in rust veel rust. ( Badkleding niet vergeten)

Je kunt van diverse baden, koud, warm, en stoom dat samen met een  deugddoende scrub of relaxerende massage. Hier kun je echt relaxen in een sprookjesachtige omgeving.

Adres:

Carrera del Darro 31,
18010 Granada.


Openingstijden
Dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 14:00

Maandagen, zondagen en feestdagen gesloten.

 

Entreeprijs:

El Bañuelo is gratis te bezoeken Maandagen, zondagen en feestdagen gesloten.


Misschien ook interessant:


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt