Ontdek Spanje » De Spaanse Costa's » naturistenstranden en naaktstranden


Spaanse naturistenstranden en naaktstranden

De beste Spaanse naaktstranden c.q. De mooiste naturistenstranden in Spanje

Zoekt u ook een naaktstranden in Spanje? Hier vindt u een selectie van Spaanse naturistenstranden c.q naaktstranden

Onderstaande naturistenstranden en naaktstranden liggen bijna allemaal aan de kust van de Middellandse zee. Vaak is het in het binnenland in de zomer te warm daarom hebben wij gekozen voor de Costa's!Leuk om te weten, volgens de Spaanse "Federación Española de Turismo", heeft Spanje meer als 400 naturistenstranden, op al deze naakt stranden is het legaal om in u blootje te lopen c.q te liggen.

 

Naturistenstranden in het noorden van Spanje

Figueiras in Galicië: dit witte zandstrand met een kristal heldere en koude zee bevindt zich bij het eiland Cíes, Pontevedra. Het is ook bekend als een populair strand onder de Duitsers. Het strand is te voet bereikbaar. De nudisten en niet nudisten leven hier in harmonie.

País Vasco. In País Vasco en om precies te zijn in Vizcaya bevindt zich het strand Meñakoz, dat uit een beetje zand bestaat maar meer uit stenen, het heeft een indrukwekkend landschap en is omgeven door groene steile kusten. Het nudisme is hier heel gewoon en wordt geaccepteerd, naturisten en andere bezoekers leven hier in harmonie. Het is te voet bereikbaar, maar dit is wel een stevige wandeling, wat het overigens zeker waard is.

Covacho in Cantabria: een klein goudbruin en fijn zandstrand. Het is uniek hoe de lage zee overloopt naar het strand. Ook al is het strand makkelijk bereikbaar dankzij trappen, het water ingaan is een stuk moeilijker, hier moet je dan ook zeer voorzichtig mee zijn!

Torimbia in Asturias: Asturias staat bekend voor haar prijsloze landschappen met geweldige stranden en lange kusten. Een goed voorbeeld is Torimbia, een naaktstrand met een wit en fijn zandstrand, en natuurlijk, koud! Het is alleen mogelijk om lopend te gaan via de paden.Naturistenstranden in Catelonië

La Mar Bella in Barcelona: goudbruin, fijn zandstrand. Dit is één van de meest populaire naturistenstranden in Spanje dat ook veel bezocht word door jongeren. Het is makkelijk bereikbaar, omdat het dichtbij de stad ligt. Tenslotte is strand ook geschikt voor mindervaliden.

El Torn in Hospitalet de l’infant, Tarragona: een fijn goudbruin zandstrand met een kristalheldere wateren en omgeven door duinen. Het strand is makkelijk te voet bereikbaar.

 

Naturistenstranden in de provincie Valencia

El Saler in Valencia: een wit zandstrand met rustige wateren. Het is omgeven door naaldbomen, makkelijker bereikbaar en totaal aangepast voor mensen met een handicap. Dit is een rustig naturistisch gebied en het bevindt zich tegenover toren 5.

La Cala in Denia, Alicante: een maagdelijk strand omgeven door rotsen. La Cala heeft een rustige en heldere zee, waar men de sport duiken beoefent. Daarnaast heb je prachtige uitzichten op het natuurpark Montgó. Het is een bescheiden strand met een laag bezoekersaantal. Het is wel lastig te bereiken te voet, maar wanneer je de bestemming eenmaal hebt bereikt zul je er geen spijt van krijgen.

La Solida in Altea, Alicante: een nog ongerept strand dat ideaal is om van de zon te genieten. Je kunt het strand alleen te voet bereiken, maar het is niet heel moeilijk te vinden omdat het strand zich aan de rand van de stad bevindt.

 

Het naturistenstrand in Murcia

Het strand El Portús, in Cartagena, is verdeelt in twee delen: het naturisten gedeelte en een gedeelte waar men wel badkleding draagt. Het strand is makkelijk bereikbaar, omdat dichtbij de stad ligt.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Onze favoriete naturistenstranden in Andalusië

Nueva Umbría in Lepe, Huelva: dit strand is bijna onaangetast wat bestaat uit een fijn wit zand en omgeven door duinen. Dit naturistengebied is te vinden in het midden van het strand wat je te voet of per boot kunt bereiken.

Costa Natura, aan playa Arroyo Vaquero, Estepona: Prachtig gelegen vlakbij Estepona en niet al te ver van Puerto Banús. Het strand: 2500 meter lang en 30 meter breed in totaal. Het naturistenstrand ca. 400 meter lang, met zelfs in het hoogseizoen een gemiddelde bezettingsgraad. Je kunt hier ligbedden huren én er zijn ook douches en toiletten.

Playa Almayate bij Torre del Mar, Malaga: Dit strand ligt op een rustige, beschutte plek op slechts 30 km van Malaga. Een lekker stukje Costa del Sol! Puur natuur, helemaal niet zo druk als op de omringende stranden. Het nabijgelegen parkeerterrein biedt goedkoop plaats en raakt zelden vol.Vera in Almería: bestaat uit hard zand, op sommige gebieden compact en heuvelachtig. Het strand is internationaal bekend als het eerste naaktstrand van Europa.

Bolonia in Tarifa: één van de weinige onaangetaste naturistenstranden wat bestaat uit een goud zandstrand en een turkoois blauwe zee. In een gedeelte van dit strand vind je el Chorrito waar de nudisten genieten van de rust. Een van de redenen waarom het strand Bolonia speciaal is, is omdat hier dichtbij de Romeinse ruïnes van Bealo Claudia te vinden zijn.

El Ruso in Granada: een grijs zandstrand met helder water. Het is totaal afgezonderd, waardoor het een perfecte plaats is voor naturisten. Het strand is wat moeilijker te voet bereikbaar, maar het is het zeker waard om heerlijk te genieten de schoonheid van dit prachtige strand.Cala de los Genoveses, Cabo de Gata,  Almería

Bolonia in Tarifa: één van de weinige onaangetaste naturistenstranden wat bestaat uit een goud zandstrand en een turkoois blauwe zee. In een gedeelte van dit strand vind je el Chorrito waar de nudisten genieten van de rust. Een van de redenen waarom het strand Bolonia speciaal is, is omdat hier dichtbij de Romeinse ruïnes van Bealo Claudia te vinden zijn.

El Ruso in Granada: een grijs zandstrand met helder water. Het is totaal afgezonderd, waardoor het een perfecte plaats is voor naturisten. Het strand is wat moeilijker te voet bereikbaar, maar het is het zeker waard om heerlijk te genieten de schoonheid van dit prachtige strand.

 

Naturistenstranden in de Balearen

Es Cavallet op Ibiza: een wit zandstrand gecombineerd met turkoois- en helderblauwe wateren. Dit paradijs is makkelijk te bereiken met de auto of met de bus. Daarnaast is er een populair homo gedeelte aan het einde van het strand.

Ses Illetes op Formentera: een ander maagdelijk en paradijselijk strand dat bestaat uit een fijn wit strand. Dit strand is makkelijk te bereiken per auto, maar we raden je aan om te voet of met de fiets te gaan, zodat je ook nog van de mooie omgeving kunt genieten.

Cala del Pilar in Ciutadela de Menorca: als je een goudbruid en roodbruin zandstrand wilt ontdekken en langs de steile kustlijnen wilt wandelen is dit de beste optie voor jou. Het strand is alleen te voet bereikbaar, het is een wandeling van zo´n 1,8 kilometer door het bos. Waarna je kunt genieten van een heerlijke duik in de heldere wateren.


Spaanse naturistenstranden en naaktstranden

Naturistenstranden op de Canarische eilanden

Maspalomas in Gran Canaria: kent enorme duinen met goudkleurig zand en een rustige zee dat een kristal blauwe kleur heeft. Normaal is het een behoorlijk massaal strand, omdat het erg populair is bij de toeristen, maar het naturistische gedeelte een stuk minder massaal.

Los Patos in Tenerife: een ruim donkerkleurig zandstrand met fijn zand en grote vulkanische rotsen. Het strand is behoorlijk moeilijk bereikbaar, men raad dan ook aan om niet te dichtbij de steile kust te gaan liggen, omdat stenen kunnen afbrokkelen. Daarnaast is het zeker verstandig om een handdoek mee te nemen, omdat het zwarte zand erg warm kan worden.

Cofete in Fuerteventura: een 12 kilometer lang goudbruin zandstrand met een erg wilde zee. Het strand is behoorlijk moeilijk bereikbaar door de smalle weg naar het strand.

 

Bron: muchosol.nl


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt