De mooiste overdekte markthallen in Spanje

Gepubliceerd op 21 oktober 2018 10:42De mooiste overdekte markthallen in Spanje

De mooiste en bekendste overdekte markthallen in Spanje - Een mercado is in Spanje een overdekte versmarkt, op deze versmarkten in Spanje vind je verse vis, schaal- en schelpdieren, een afdeling met verse groenten en fruit vlees en gevogelte. Heerlijke kazen, worsten en hammen, noten en gedroogde vruchten, brood etc.etc. Op de markt is alles vers en van een goede tot zeer goede kwaliteit.


De leukste en beste overdekten Markten in Madrid

De leukste en beste overdekten Markten in Madrid

 

De bekendste overdekte markten in Madrid zijn Mercado de San Miguel - Mercado de La Paz - Mercado San Anton - Mercado de Maravillas. Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwd.

 

Mercado San Miguel in Madrid

In het hart van Madrid staat sinds 1916 dit prachtige gebouw van de Mercado de San Miguel, gemaakt van glas, hout en staal, is in 2000 uitgeroepen tot ‘Bien de Interés Cultural’, oftewel een cultureel erfgoed.

Na een ombouw waarbij, gelukkig de historische aspecten wel bewaard gebleven zijn werdt in 2009 de markt met een compleet nieuw concept heropend. Een 21e eeuwse versmarkt voor gourmets

 

Mercado San Miguel is inmiddels een van de must see's en must do's in Madrid. Nog leuker dan langs alle kraampjes lopen is het ter plekke proeven van al het lekkers dat de markt te bieden heeft. Ga lekker zitten bij een van de eettentjes neem goed glas wijn en één van de vele tapas die te verkrijgen zijn en geniet.

Openingstijden: 10.00 tot 24.00 uur
Weekend 10.00 tot 24.00 uur.
Leuk adresje om te dineren.

Mercado San Miguel
Plaza de San Miguel
Metro: Sol, Opera

 

Mercado de la Paz in Madrid
Deze markt ligt in hartje Barrio Salamanca en is wel de meest chique overdekte markt die Madrid rijk is. Mercado de La Paz is een markt waar mensen uit de buurt hun dagelijkse inkopen doen. Wat maakt deze markt zo chique,  de buurt, het publiek en het aanbod.
De kwaliteit en het aanbod is hier bestens, maar hier vindt u ook een schoenmaker, een kleermaker en een bloemenwinkel.  Bovendien is het hier gewoon gezellig boodschappen doen.

Mercado de la Paz kunt u bereiken via:: Calle de Ayala 28, Calle Lagasca 49 en Calle de Claudio Coello 48.

Openingstijden: 9.00 tot 15.00 uur  en van 17.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 9.00 tot 15.00 uur.

Mercado de la Paz
Calle de Ayala
Madrid
Metro: Serrano

 

Mercado San Anton in Madrid
Onder op de begane grond vind vindt u groenten, fruit, vlees, vis en andere lekkernijen. Op de eerste verdieping op de galerij vindt u het gourmet-gedeelte i met uitzicht op de markt: kraampjes met Griekse delicatessen, wijnen, oesters, sushi en cupcakes. Hier kunt u proeven en tapas te eten. En op de tweede verdieping vindt u  restaurants en een terras, waar in de zomer de hippe incrowd van deze wijk te vinden zijn.

Mercado San Anton
Calle de Augusto Figueroa, 24
Madrid
Metro: Chueca

 

Mercado de Maravillas in Madrid

Mercado de Maravillas is de grootste markt in Europa met rond de tweehonderd marktkraampjes. De lokale bevolking koopt hier regionale specialiteiten, zoals lamsvlees uit Burgos, saffraan van La Mancha en pimenton (paprika) uit de La Vera regio. Ook vind je producten en kruiden uit Zuid-Amerika. Dit is de ontmoetingsplek om samen traditionele Spaanse gerechten te eten. Een oud Madrileño gezegde luidt: ‘Als je op zoek bent naar iets, ga dan naar Maravillas. Als je het daar niet kunt vinden, dan bestaat het niet.’

 

Mercado de Maravillas

Calle Bravo Murillo 122

Openingstijden: maandag t/m vrijdag

9:00 tot 14:00 uur en 17:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 9:00 15:00

Metro:Alvarado


De leukste en beste overdekten Markten in Barcelona

De bekendste overdekte markten in Barcelona

De bekendste overdekte markten in Barcelona zijn Mercat de la Boqueria - Mercat de la Concepció - Mercat Santa Caterina. Deze overdekte markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.

 

De Mercat de la Boqueria
De kleurrijkste versmarkt in hartje Barcelona

De Mercat de la Boqueria (officieel: Mercat de Sant Josep) is de grootste versmarkt van Spanje gelegen aan de Rambla de Sant Joseph van de stad Barcelona. De markt heeft internationale faam en wordt dagelijks bezocht door zeer veel toeristen en lokale klanten.

La Boquería in Barcelona, de grootste versmarkt van Spanje Wie in Barcelona gezellig over de Ramblas heeft geslenterd is vast ook al eens binnengelopen in de oudste en grootste versmarkt van de stad. Het is bijna onmogelijk om er zomaar voorbij te wandelen. Om die reden is de markthal een echte trekpleister voor toeristen van over de hele wereld die de stad van Gaudi komen bezoeken.

 

Mercado de La Boqueria
Les Rambles, 91, 08001 Barcelona, Spanje
 


Mercat de la Concepció

Mercat de la Concepció ligt in de wijk Eixample, namelijk in de Carrer Aragó.
Deze markt werd geopend in 1888 en is ontworpen door de architect Antoni Rovira i Trias. Mercat de la Concepció heeft haar naam te danken aan een nabijgelegen kerk. Vanaf het midden van de achttiende eeuw werden hier al markten in de open lucht gehouden. In 1998 werd markthal volledig gerenoveerd.

Je vindt er ondermeer vis, vlees, groenten en fruit maar ook een enorme keuze aan bloemen, planten, zaden en electronica. De markt is alle dagen open behalve zondag

Adres:
Carrer d'Aragó, 315,
08009 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
Maandag van 8:00 tot 15:00 uur.
Dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur.
Zaterdag van 8:00 tot 15:00 uur.

Metro: Girona (L4) en Verdaguer (L4 en L5

 

Mercat Santa Caterina

Mercat Santa Caterina deze in het oude centrum van Barcelona gelegen versmarkt,  in Ciutat Vella, vlakbij de kathedraal.
Deze markt werd in 1848 geopend en staat op de plaats van het klooster Santa Caterina  Achter Mercat Santa Caterina is een stukje ruïne gelaten van het oude klooster.
In 2005 is het gehele pand gerenoveerd. De originele staat uit 1848 is daarbij behouden gebleven.

Je kunt hier het beste komen met metrolijn L4 (geel), metrohalte Jaume I.
 
Adres:
Avinguda de Francesc Cambó, 16
08003 Barcelona,

Openingstijden:
maandag van 7:30 tot 14:00 uur.
Dinsdag, woensdag en zaterdag van 7:30 tot 15:30 uur.
Donderdag en vrijdag van 7:30 tot 20:30 uur.

Metro: Jaume I (L4)

De leukste en beste overdekten Markten in Sevilla

De leukste markten in Sevilla

Mercado del Arenal
Van buiten een prachtig gebouw om te zien en vol met heerlijk vers eten van binnen! Wat bijzonder is aan deze overdekte markt, is dat er regelmatig wijnproeverijen worden georganiseerd. En voor de veganisten onder ons: in deze markt is er een veganistische bakker!

 

Openingstijden:

Maandag t/m zondag 08:00 – 20:00
Locatie: Calle Pastor y Landero s/n

 

Mercado de Triana

Een echte traditionele Spaanse markt in de buurt Triana. Hier is het ook genieten geblazen van alle etenswaren die worden aangeboden. En…ben jij een oesterliefhebber? In deze markt is een klein restaurantje waar je onder het genot van een lekker wijntje of fris biertje de beste oesters van Sevilla kan eten!

 

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag 09:00 – 14:00 uur
Locatie: Plaza del Altozano s/n

 

Mercado de la calle Feria
De alleroudste overdekte markt in Sevilla: sinds 1719 bestaat deze markt al! Op deze markt zul je ook je ogen uitkijken aan de hoeveelheden verse vis, fruit, groente, vlees, bloemen etc. De markt bestaat uit 2 gebouwen die door een smal gangetje ertussen toch verbonden zijn. De ‘marktbar’ (die super verse vis serveert en veel vis-tapas) heeft een heerlijk terras tegen de muur van de ernaast gelegen kerk. Heerlijk verkoelend op een warme zomerse dag!

 

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag 08:00 – 14:30 . uur
Locatie: Calle Feria

 

Mercado Encarnación 
Deze markt is wat moderner dan de andere markten. Sinds 2010 is de Mercado Encarnación gevestigd in de metropol parasol van Sevilla. Niet zo traditioneel als de andere markten, maar wel ruim en erg schoon! Voor als je lekker in je appartementje wilt koken met lokale en verse producten is dit ideaal!

 

Openingstijden: zaterdag en zondag 16:00 – 22:30 uur
Locatie: Plaza de la Encarnación, s/n

 

Bron: Stralend Sevilla


De leukste en beste overdekten Markten in Málaga

 overdekte markten in Málaga

Mercado Atarazanas - Markt centrum Málaga en Mercado de Salamanca - Markt Salamanca Málaga. Het is een geweldig belevenis om deze twee markthallen te bezoeken. Deze twee markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.

 
Mercado de Atarazanas
Mercado Atarazanas. In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.
 
Markthalle Mercado Central de Atarazanas is tussen 1876 en 1879 gebouwd in mooie Neo Múdejar stijl. De prachtige achtergevel is van gekleurd glas. waarin je de history van de markthallen duidelijk kunt herkennen.
 

Mercado de Slamanca

Mercado de Slamanca - In de wijk El Molino werd deze in Neo Múdejar stijl gebouwde Mercado de Slamanca in 1925 geopend, het ontwerp stamt van de architect Daniel Rubio Sánchez. Hier heb je het je gevoel dat je op een Arabische markt rond loopt. Op de tegels is duidelijk te zien welke vers waren op deze markt te koop zijn. De mensen uit de wijk El Molino kopen hier dagelijks hun verse waren om ondertussen de laatste nieuwtjes uit te wisselen.
Deze overdekte markthal is zeker een bezoekje waard.


De leukste en beste overdekten Markten in Valencia

overdekten Markten in Valencia

De bekendste overdekte markten in Valencia zijn:  Mercado Central - Valenciaans: Mercat Central - Mercado de Ruzafa - Mercado Colón ook wel Columbus markt genoemd - Mercado Cabanyal .  Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.

 
Mercado Central (Valencia)
De Mercado Central - Valenciaans: Mercat Central -  is een overdekte markt in het oude centrum van Valencia die is opgetrokken in art nouveau-stijl. De architect Francesco Guàrdia i Vial ontwierp het gebouw in 1914 samen met Alejandro Saler March. Hun ontwerp werd gekozen uit 6 voorgestelde projecten door het stadhuis van Valencia. Het gebouw werd officieel geopend op 23 januari 1928.

Architectuur
De Mercado Central is een van de meest bezochte gebouwen in Valencia. Het is de oudste overdekte markt van Europa die nog in werking is. Het gebouw is representatief voor de handel en technologie begin 20ste eeuw in Valencia. De koepel is gemaakt van ijzer, kristal en keramiek en is zo'n 30 meter hoog. De twee zijvleugels zijn gemaakt van ongepleisterde baksteen, bewerkt met steen en keramiek.
 

Adres: Plaza del Mercado

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 7.30 - 15.00 uur.

 

Mercado Colón ook wel Columbus markt genoemd
Mercado Colon vind je In de wijk L’Eixample in Valencia en is een prachtig historisch marktgebouw en is ontworpen door een leerling van de bekende architect Gaudi. Dit avant-gardistisch gebouw werd gebouwd tussen 1914 en 1916, Het is tegenwoordig meer een inkoop centrum dan een markthallen met exclusieve modezaken, souvenirshops, delicatessenzaken, terrasjes en restaurantjes. Je kunt hier top wijnen, vlees en de mooiste keramiek en souvenirs te vinden.

De markt is een stukje kleiner dan Mercado Central maar net zo leuk om te bezoeken!


Adres:

Calle Cirilio Amoros s/n 

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 09.30 tot 13.30 en van 16.30 tot 20.00 uur,

zaterdag van 09.30 tot 14.00 uur

 

 


De leukste en beste overdekten Markten in Cádiz

overdektemarkt  Cádiz

Mercado Central in Cádiz - De centrale markthal van Cádiz is de oudste overdekte markthal van Spanje en is te vinden op het terrein van het voormalige klooster los Descalzos. Het klooster los Descalzos is gebouwd in 1837 en is voorzien van een zuilengalerij van 4 meter hoog. Binnen deze zuilengalerij is een nieuwe hal gebouwd die minder mooi is. .

Adres: Calle Santa Lucia 10 te Cádiz

 

De leukste en beste overdekten Markten in Jerez de la Frontera

Mercado Central de Abastos in Jerez de la Frontera

Is op de plaats waar vroeger het klooster van San Francisco was. De markthal is gebouwd in neoklassieke stijl tussen 1873 en 1885 door een ontwerp van de architect Manuel Esteve Guerrero. De markt is door de jaren heen verschillende keren gerenoveerd, de laatste keer in 2007.

Adres: Plaza de Abastos te Jerez de la Frontera
«   »