Spanje grote verliezer als vakantieland.

Gepubliceerd op 26 februari 2019 10:03Spanje vakantieland

Spanje grote verliezer als vakantieland - Het warme weer van de zomer 2018 heeft niet alleen droogte gebracht, maar ook een flinke verschuiving van verschillende vakantiebestemming. Maar het laatste jaar zijn we door het warme en droge weer minder naar het buitenland gegaan en vaker in eigenland gebleven.

Meer vakanties in eigen land

In juni en juli 2018 zijn er volgens de Nederlandse ANVR minder vakanties geboekt dan voorgaande jaren. De brancheorganisatie ziet het aantal boekingen met 5,5 en in juli 8,5 procent teruglopen. Als we al boeken dan boeken we steeds later. Gezinnen met kinderen zijn er vaak nog wel vroeg bij, want zij willen zeker zijn van een goede plek en zijn gebonden aan de schoolvakanties. Het zijn vooral mensen zonder kinderen die langer wachten. Door het mooie weer was er geen reden om naar het buitenland te gaan.


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje

Spanje verliest, Turkije op de terugweg

Het aantal boeking naar een bestemming in eigen land stijgt in juli met maar liefst 6,7 procent. Toch gaan we ook nog steeds graag naar het buitenland op vakantie. Turkije is in populariteit toegenomen. Na de mislukte staatsgreep in 2016 is het aantal boekingen dit jaar met 40 procent gestegen. Grote verliezer is Spanje. Het aantal boekingen daalde deze zomer met 20 procent. Waarschijnlijk is het extreem warme weer een reden, maar helemaal duidelijk is het niet.

 

Bron: Max vandaag «   »