Wat moét je doen en zien in Valencia

Gepubliceerd op 9 november 2018 om 15:51Wat moét je doen en zien in Valencia

Wat moét je doen en zien in Valencia - Wat je als eerst moet doen in Valencia, is het historisch centrum van Valencia bezoeken. Hier vind je mooiste en meeste bezienswaardigheden van Valencia.

Stedentrips c.q citytrips zijn prima om er eventjes lekker de periode  tussen de ene vakantie en de ander vakantie te doorbreken.

Wil je echt goed weer tijdens een stedentrip? Spanje heeft de prachtige steden voor een weekendje er tussen uit. Málaga, Sevilla, Barcelona, Valencia, Madrid… Dus aan keuze geen gebrek! 

 

Wat moét je doen en zien in Valencia

Het is de stad van de moderne kunst én de stad van oude pracht en praal. Het is de stad waar je strand en cultuur moeiteloos kunt combineren. Het is de stad van contrasten. Én het is de stad waar je je onmogelijk kunt vervelen. Check snel wat je allemaal kunt doen in Valencia.

Afgelopen najaar gingen we vier dagen op ontdekkingstocht in Valencia, dat na Barcelona de populairste Spaanse stad is. Aan de hand van deze ervaring laat we je graag weten welke dingen je écht moet doen in Valencia. 

 

Kijk je ogen uit in Ciudad de las Artes y Ciencias

Je kan er in Valencia niet omheen; Ciudad de las Artes y Ciencias. Dit moderne stadsdeel, dat ook wel Stad van Kunst en Wetenschap wordt genoemd, is een verzameling van zes wel heel bijzondere gebouwen, met elk hun eigen vorm en doel.

De gebouwen werden ontworpen door Santiago Calatrava, een beroemde Spaanse architect. In 1989 kwam er voor de bouw een budget van zo’n € 330.000.000 vrij. Na oplevering zo’n 20 jaar later bleek dit budget ruim verdriedubbeld zijn. Gelukkig heeft het de stad geen windeieren gelegd; dagelijks trekt het duizenden bezoekers.

Om deze drukte voor te zijn raden we je aan om vroeg in de ochtend af te reizen naar Ciudad de las Artes y Ciencias. In alle rust zal je nog meer onder de indruk zijn van deze architectonische hoogstandjes

 

Maak kennis met lokale specialiteiten

Spanje & lekker eten gaan hand in hand! En dat geldt ook zeker tijdens jouw stedentrip in Valencia. Tapastentjes bij de vleet en in de zomer is de sangria haast niet aan te slepen.Wie kennis wil maken met lokale specialiteiten raad ik aan om een foodtour te boeken.

Ik werd door gids Björn meegenomen naar het beste café om Aqua de Valencia te proeven in de centrale markthal. En dat niet alleen; ook horchata (een lokaal non-alcoholisch drankje), sardientjes en tortilla kwamen aan bod. Elke keer op nieuwe, leuke plekken in de stad. Het allerlekkerste dat ik proefde? Het anijsdrankje cazalla.


De tour zoals deze boek je – met 10 hotspots waar je wat kunt proeven – is te boeken via  GetYourGuide en duurt ca. 3 uur.


Spot street art in de wijk El Carmen

Spot street art in de wijk El Carmen

In steeds meer Europese steden heerst er een ware street art scene. Dat geldt ook zeker voor Valencia. En dan met name in het oude centrum, met de focus op de noordelijke wijk El Carmen. Wandel een middag door de wijk en je zal op elke hoek van de straat weer verrast worden door nieuw kleurrijke kunstwerken.

Ze zijn gemaakt door kunstenaars uit de wijk zelfs, zoals David de Limon, kunstenaars uit andere delen van het land én kunstenaars van over de hele wereld. Hoe meer kunstwerken je spot, hoe meer je de eigen hand van sommige artiesten zal herkennen. Zoals de roze konijntjes van Barbi en de donkere creaties van Deih. Of de bijzondere werken van Julieta XLF, die al op haar 16e naam maakte in de street art-wereld.


Benieuwd naar de vele creaties in Valencia? Via GetYourGuide kun je een street art tour met gids boeken.


Slenter door de straatjes van Ruzafa

Officieel behoort de wijk Ruzafa tot het oude centrum van Valencia, maar we benoemen deze toch even apart. Gewoon omdat hij zo leuk is! Het is één van de meest hippe wijken en wordt gekenmerkt door smalle straatjes vol prachtige typische Spaanse gebouwen.

Overdag bezoek je hier de stierenarena (Plaza de Toros), de Iglesia Parroquial de San Valero y San Vicente Mártir en de Ruzafa Market. ’s Avonds is het met name rondom Calle Sueca een drukte van belang met live muziek en culturele activiteiten te midden van de vele terrasjes.


Op zoek naar een bijzonder restaurant in Ruzafa? wij gingen een avond dineren bij Canalla Bistro. Tapas in een nieuw jasje om jouw vingers bij af te likken. En kijkend naar de kwaliteit ook nog eens betaalbaar!


Neem een kijkje in het oude centrum

Op menig reisgids of -website wordt bij Valencia beeld geplaatst van Ciudad de las Artes y Ciencias. Maar weinig mensen weten hierdoor dat de Spaanse stad – net als Barcelona, Málaga en Sevilla – ook een oud stadscentrum kent. Ciutat Vella, zoals dit deel heet, is een aaneenschakeling van kleine, smalle straatjes met prachtige gebouwen.

Je vindt hier tevens enkele van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. Neem een kijkje bij Mercado Central, bewonder de imponerende kathedraal, beklim de bijbehorende gotische klokkentoren El Miguelete, bezoek de zijdebeurs La Lonja een pik een terrasje op Plaza de la Virgen. Om slechts enkele voorbeelden te noemenBekijk de stad van boven

Navigeren door de stad kan zeker de eerste dagen best lastig zijn; je bent nog niet helemaal georiënteerd en moet nog regelmatig Google Maps erbij pakken. Wat mij hierbij helpt? Een toren beklimmen en de stad van boven bekijken.

Ook in Valencia is dat mogelijk. De beste optie is het beklimmen van de klokkentoren El Miguelete in het oude centrum. Nadat je 207 treden hebt getrotseerd (let op: het laatste stukje is erg smal!) kom je uit op het dak met de klokkentoren. Vanaf hier heb je een wijds uitzicht over de stad.

 

Of er ook andere opties zijn? Jazeker!

  • De middeleeuwse stadswal van Valencia was vroeger voorzien van twaalf torens. Hier zijn er nu nog slechts twee van over. Eén van deze torens, de 14e eeuwse Torres de Serranos biedt je een mooi uitzicht over de stad en de Turia tuinen.
  • De andere stadspoort, Torres de Quart, biedt je zicht op de kleine smalle straatjes in de oude binnenstad. Ook de El Miguelete kun je vanaf hier spotten.

Alleen al om voordelig met het openbaar vervoer te reizen is een  Valencia Tourist Card een aanrader. Je kan naar keuze 24, 48 of 72 uur onbeperkt reizen voor een vaste prijs. Als extra krijg je ook nog eens voordeel bij bepaalde bezienswaardigheden. Bovenstaande torens zijn dan bijvoorbeeld gratis te beklimmen!


Liever een gids bij de hand die je van alles vertelt over het Turia park én de rest van de stad? Via onze partner Baja Bikes kan je diverse fietstours in de Spaanse stad boeken.


Weet jij al wat je als eerste gaat doen in Valencia? Veel plezier!

 

Bron: Vakantiediscounter.nl
«   »