Spaanse naturistenstranden en naaktstranden

Gepubliceerd op 3 augustus 2018 07:19Spaanse naturistenstranden en naaktstranden

De beste Spaanse naaktstranden c.q. De mooiste naturistenstranden in Spanje! Zoekt u ook een naaktstranden in Spanje? Hier vindt u een selectie van Spaanse naturistenstranden c.q naaktstranden. Onderstaande naturistenstranden en naaktstranden liggen bijna allemaal aan de kust van de Middellandse zee.

Vaak is het in het binnenland in de zomer te warm daarom hebben wij gekozen voor de Costa's!

Leuk om te weten, volgens de Spaanse "Federación Española de Turismo", heeft Spanje meer als 440 naturistenstranden, op al deze naakt stranden is het legaal om in u blootje te lopen c.q te liggen.

Volgens de krant ABC waren er in het jaar 2017 in heel Spanje 441 naaktstranden te vinden waarvan 60% gelegen is op de Balearen en Canarische Eilanden, te weten respectievelijk 80 en 174 naaktstranden op de eilanden (islas). Dat houdt in dat op het Spaanse vasteland (peninsula) er nog 185 andere naaktstranden te vinden zijn. Al deze stranden staan op onderstaande kaart aangegeven.80% van de naaktstranden zijn gelegen op afgelegen en rustige plaatsen, ver weg van pottenkijkers en van stranden waar men met zwemkleding van de zee en het strand geniet. Bijna 300 naaktstranden bevinden zich in beschermde natuurgebieden waarvan 25 naaktstranden een blauwe vlag hebben wat garant staat voor een uitstekende service. Een groot deel van de naaktstranden is zowel door mensen met als zonder kleding te gebruiken.

 

Langste naaktstranden

Het grootste en langste naaktstrand van Spanje is te vinden op het Canarische Eiland Fuerteventura waar het Playa de la Pájara 13,7 km lang is. Het tweede langste strand is op het vasteland te vinden, om precies te zijn in de Ebro delta in de provincie Tarragona (Catalonië) waar men naakt van de zon en zee kan genieten op het 6,5 km lange Playa de la Punta del Fangar. Het derde langste naaktstrand is te vinden in Sant Pere Pescador in de provincie Gerona (Catalonië) waar nudisten kunnen genieten van een 6,4 km lang strand.

 

Beste naaktstranden

Maar wat zijn nu de beste naaktstranden van Spanje? Welke zijn het mooist gelegen, hebben de beste voorzieningen, het schoonste water en het mooiste strand of omgeving ... Lees meer »
«   »