Het prachtige stadje Carmona in de Spaanse provincie Sevilla, Andalusië

Gepubliceerd op 6 september 2018 13:04Het prachtige stadje Carmona in de Spaanse provincie Sevilla, Andalusië

Carmona - Het prachtige stadje Carmona in de Spaanse provincie Sevilla, Andalusië. Het stadje Carmona is een schitterend historisch stadje in de Spaanse provincie Sevilla, hier vind je een aantal prachtige historische monumenten. U komt Carmona binnen via de Puerto de Sevilla, een grote oude poort die toegang biedt tot het historische centrum met kronkelende middeleeuwse straatjes, Renaissance huizen en Mudejar kerken.

 

Ook de moeite waard is de Romeinse begraafplaats met meer dan 900 familiegraven uit de tweede voor Christus tot de vierde eeuw na Christus.

 

Rond het begin van de jaartelling tijd stond de plaats bekend als Carmo en het was een versterking in de Romeinse provincie Hispania Baetica. Het ligt op een verhoging in een verder vlak landschap en was strategisch van groot belang. Het lag op een kruising van belangrijke handelswegen en beschermde de oostelijke toegang tot Sevilla via de vallei van de Guadalquivir. Het amfitheater van Carmona werd door de Romeinen gebouwd in de 1e eeuw voor Christus.

 

Tijdens de Moorse bezetting werden de verdedigingswerken versterkt, er kwamen er paleizen en fonteinen. In 1247 werd de stad door troepen van Ferdinand III van Castilië veroverd. Ongeveer een eeuw later bouwde Peter I van Castilië de Alcazár de Aribba en werden twee bestaande forten gerestaureerd. Diverse poorten zijn behouden, waarvan de poort naar Sevilla het meest indrukwekkend is.

 

Het stadje Carmona is een leuke en gezellige stad, uitstekend voor een bezoekje maar ook voor een korte vakantie, Carmona is vanuit de steden Sevilla en Cordoba goed te bereiken.

Booking.com

ACSI Kampeerreizen


«   »