Het dorpje Comares in de provincie Málaga, Andalusië

Gepubliceerd op 4 augustus 2018 10:47et dorpje Comares in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje - 

Het dorpje Comares ligt in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje - Comares is een Moors dorp gelegen op de grens tussen de regio Axarquía en de Montes de Málaga. Dit witte pittoresk dorpje is nog niet overlopen door toeristen!  Comares is gebouwd op de plaats waar vroeger een Arabisch fort heeft gestaan, waarvan nog resten zichtbaar zijn.

Comares ligt op een hoogte 703 meter, vanaf deze hoge rots heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en de Montes de Málaga en in de verte zie je de Middellandse zee.

Met de auto ben je er vanaf de kust in ongeveer een uur rijden, het laatste deel is een aardige bochtige weg die zich langzaam naar boven slingert.

Parkeer je auto onder op de grote parkeerplaats bij de toegangspoort, ik zou niet proberen met de auto door deze smalle enge straatjes te rijden.

 


 

Dit pittoresk dorpje noemt man ook wel het 'Balcón de la Axarquia' samen met nog 3o andere witte dorpjes vormen ze populaire Axarquía streek.

Dit bergdorpje met zijn smalle, steile, kronkelende geplaveide straatjes en trappetjes heeft prachtige uitzichten en bergpaden en is een ideale plaats voor wandelaars en vogelaars.

Je kunt ook zelf een wandeling ondernemen door het dorp, volg de  blauw gekleurde voetstap-tegels en je komt langs de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden.

 In de oudste straat van het dorp zijn twee bogen ( Puerta y arco) bewaard gebleven, waarschijnlijk uit de middeleeuwen.

 

De Ruta de la Pasa (Route van de Rozijn) mag je zeker niet missen. Comares is ook de geboorteplaats van Verdiales, een speciale stijl van volksliederen.

 

Bezienswaardigheden

Het Comares-kasteel en de Aljibe de Mazmúllar maken deel uit van het rijke erfgoed dat de Arabieren achterlieten in dit dorp in Axarquía. Van het fort zijn alleen nog de twee torentjes en een deel van de oude muur over gebleven, die bekend staat als La Tahona. De put, gebouwd in de 13e eeuw, werd uitgeroepen tot nationaal historisch-artistiek monument.

 

De Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación is nog een van de belangrijkste architectonische kenmerken van Comares. Deze kerk in Mudejar-stijl bevindt zich in het hoogste deel van het dorp. Het werd gebouwd in de 16e eeuw, hoewel de Sagrario-kapel op een later tijdstip werd toegevoegd. Het heeft drie beuken en de opvallende kenmerken omvatten de Mozarabische toren.
«   »