Wandelpad El Saltillo - in de Axarquia - Malaga

Gepubliceerd op 29 mei 2019 20:44

El Saltillo - El Saltillo kun je ook het kleine broertje van de Caminito del Rey noemen in de Axarquia. El Saltillo is zeker een goed alternatief voor de Caminito del Rey in MálagaHet is een spectaculaire bergwandeling met prachtige vergezichten en pittoreske watervalletjes, je zou het de Caminito del Rey van de Axarquía kunnen noemen.

El Saltillo is zeker een goed alternatief voor de Caminito del Rey in Málaga

Een ieder kent wel het wandelpad Caminito del Rey, in de provincie Malaga (Andalusië), een spectaculaire route met kloven, canyons en een grote vallei dit spannende wandelpad dat ligt tussen El Chorro (Álora) en Ardales, maar er is ook een gratis alternatief te vinden in de provincie Málaga? In de Axarquía in Málaga ligt het spannende wandelpad‘El Saltillo’.

 

In het natuurpark van Sierra Tejeda, Almijara en Alhama , de grens tussen de provincies Malaga en Granada, is een  perfecte bestemmingen voor liefhebbers van wandelen en natuur: El Saltillo.

 

‘El Saltillo’ is een van de beste alternatieven voor de Caminito del Rey dus mocht je het koningspad al eens hebben gelopen en ben je op zoek naar nog meer spanning, dan is het ‘El Saltillo’ een uitstekend alternatief. Dit wandelpad wordt dan ook wel de tweede Caminito del Rey genoemd maar het is gratis te bewandelen, men hoeft niet van te voren te reserveren en is minder druk (en men hoeft geen helm op).


Spanje autohuur

Canillas de Aceituno

Het ‘El Saltillo’ pad is te vinden op de grens tussen de provincies Málaga en Granada (Andalusië) in het Parque Natural de Sierra Tejeda, Almijara en Alhama in de regio Axarquía. Het gaat hier om een 8 kilometer lange wandelroute die niet voor iedereen geschikt is en meer te bewandelen is door de iets meer ervaren wandelaars die geen hoogtevrees hebben.

 

Net zoals bij de Caminito del Rey heeft de ‘El Saltillo’ route afgezette (metalen) wandelpaden die soms op 150 meter hoogte aan de bergwand hangen of daaruit zijn gehakt. Men kan genieten van spannende en mooie vergezichten en verticale bergwanden. Het is echter geen familie uitje met kinderen want de route is op sommige plaatsen gevaarlijk. Het is ook geen route voor oudere mensen of voor mensen die hoogtevrees hebben.

 

Begin wandeling

Om aan de wandeling (sendero) van ‘El Saltillo’ te beginnen raadt men op deze website aan om dat vanaf het centrale plein van het dorp Canilla de Aceituno te doen waar men de auto bij het gemeentehuis kan parkeren. Het is ook mogelijk de wandelroute buiten het dorp te beginnen op de MA-4105 weg richting Sebella maar men moet dan ver lopen of met een 4×4 voertuig naar het begin van de wandeling gaan.

Booking.com

Als men begint vanuit het dorp Canilla de Aceituno dan loopt men grotendeels langs een waterkanaal dat in een waterpijp verandert. Na een half uur lopen komt men uit bij de El Albercón, een groot waterbassin met vegetatie. Niet veel later loopt men bij de Cerro de Juan Zamora en de Barranco de La Mina en het uitzichtpunt La Rahije waarna de ‘El Saltillo’ bij de rivier Almanchares volgt.

 

Het voordeel van deze wandelroute is dat men weer kan teruglopen via een alternatieve route richting het startpunt waar men dus de auto heeft geparkeerd. Dus voor diegene die de Caminito del Rey al een of meerdere keren hebben gelopen en op zoek zijn naar een alternatief, de ‘El Saltillo’ is de perfecte kandidaat.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant:


«   »