Ontdek Spanje » Reisimpressies in Barcelona » Winkelen in Barcelona »  Vlooienmarkten - Rommelmarkten - Barcelona



Vlooien- en Rommelmarkten in Barcelona

Markten en marktjes in Barcelona

Hier vindt u de bekendste vlooienmarkten - rommelmarkten die je in Barcelona kunt afstruinen. Geniet van de marktjes en rondom de meeste markten bevinden zich vaak ook gezellige terrasjes  waar u  wat kunt drinken. Afdingen is heel normaal in Spanje en HOU ook je eigen tas in de gaten…


Mercat dels Encants Vells

De markt El Encants vindt plaats op de Plaça de les Glories Catalanes. Het is één van de grootste en tevens één van de oudste vlooienmarkten in Barcelona.

De vernieuwde Mercat dels Encants Vells, ook bekend als de Fira del Bellcaire. Op wat eens het oudste en grootste openlucht rommelmarkt van Barcelona was, is nu een overdekte markt met een moderne uitstraling. Op de bovenste verdieping kun je genieten van een prachtig uitzicht op het plein en de omgeving. Ook bevinden zich hier diverse bars waar je wat drinken en eten kunt.

Adres: Avinguda Meridiana, 69

Geopend: op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 uur tot 20:00 uur
Let op: een foutje dat sommige mensen maken is te denken dat het Encants Vells bij het metrostation Encants (L2) ligt. Het feit dat Barcelona over twee markten beschikt die beide ‘Encants’ genoemd worden kan voor een beetje verwarring zorgen. Het is namelijk zo dat het Encants Vells (die nu vernieuwd is) de oudste markt is en ligt bij het Plaça de les Glòries Catalanes (naast metrostation Glòries (L1)). Het Encants Nous (destijds het ‘nieuwe’ Encants) ligt in l’Eixample, bij de metrostation Encants (L2). (info: holabarcelona.nl )

Meer info op de website van Els Encants.

Fira de Brocanters

De Fira de Brocanters is een vlooienmark gelegen op het einde van de Ramblas. De markt vindt elke zaterdag en zondag plaats van 10.00 uur tot 20.00 uur.

 

Mercat Sant Antoni Dominical

De Mercat de Sant Antoni is een markt die op zondag plaats vindt. Hier vind je hoofdzakelijk boeken, video games en speelkaarten. Meer info op de website van Mercat de Sant Antoni


Mercat Gòtic

Mercat Gòtic vindt elke donderdag plaats, hier kun je antiquiteiten en verzamelstukken vinden. Dit kleine marktje in het hartje van de gothische wijk is vlak voor de Kathedraal.

Meer info op de website van Mercat Gòtic

 

Flea market in Raval

De Flea market in Raval ook wel de “second hand social market” genoemd, bevind zich aan het einde van de Rambla in Barcelona. Je vindt er veel kleding, 2e hands vinyl en veel vrolijke mensen.

Meer info op de website van Flea-market

Postzegel en muntenmarkt

Als je een postzegel- of muntenverzamelaar bent, ga dan eens een kijkje nemen op Plaça Reial elke zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur