Bussen Alicante

De bussen in Alicante

Openbare bussen in Alicante - Alle informatie van openbare busvervoer in Alicante: Bus, tram, taxi, trein,openbaar vervoer bus vica versa luchthaven Alicante Spanje. De busverbindingen in Alicante zijn goed tot zeer goed, zowel van en naar het vliegveld, in de verschillende wijken en plaatsen aan de Costa Blanca

 

Bussen Alicante
De bus is een uitstekend vervoersmiddel: je hebt tijdens de rit mooie uitzichten op de stad, en de bus is milieuvriendelijk.

De busdienst in Alicante heet TAM, en dat staat voor Transporte Alicante Metropolitano (Grootstedelijk Transport van Alicante). Er zijn twee TAM-kantoren in het centrum; nabij de Centrale Markt, op Calle Díaz More 6, en er ligt nog een kantoor dicht bij de Haven, in het Centrale Busstation van Alicante (op Muelle de Poniente).

 

Een gewoon kaartje kost € 1,45 en kan je in de bus zelf kopen. Buschauffeurs geven tot aan € 10,- wisselgeld terug. Als je denkt dat je de bus een aantal keer zult gebruiken tijdens je vakantie, is het wellicht een goed idee om een oplaadbare kaart te kopen, genaamd Móbilis. Je kunt zo’n oplaadbare kaart kopen in het TAM-kantoor, en je kunt hem zowel in de bus als in de tram gebruiken. De kaart kost € 2,- (€ 4,- als je hem wilt laten personaliseren met een foto), en je kunt er dus geld op zetten afhankelijk van hoeveel ritten je wilt maken. Een enkel kaartje kost € 1,45, maar je kunt een 10-ritten Móbiliskaart kopen voor € 8,70, of een 30-ritten Móbilis kaart voor € 26,10.Een goed alternatief voor de Móbiliskaart is de ‘Alicante Tourist Card’. Deze kaart is beschikbaar in drie varianten: een 24-uurs kaart voor € 13,-, een 48-uurs kaart voor € 16,- en een 72-uurs kaart voor € 18,- (zonder extra kosten voor de kaart zelf). Deze kaarten zijn te koop bij kiosken en estancos (Spaans voor tabakswinkels).

De reguliere buslijnen rijden van 6.30 tot 22.30 uur, maar er zijn ook een aantal nachtbussen (03N, 21N, 22N, 23N, 24N), en een speciale bus die de hele dag door naar het vliegveld rijdt (C6).

Er is een app die je realtime op de hoogte houdt over de bussen met informatie en meldingen, genaamd ‘Alicante Bus’. Je kunt hem op je telefoon downloaden, en je kunt ook meer informatie over het openbaar vervoerssysteem van Alicante vinden op de website van Vectalia.

 

Bron: Tix.nl    |   Author  Francisca Maciá


Hier alle tours en de beste activiteiten in en rond Alicante »