Home » Blog » Spaanse › nieuwtjes › weetjes en feitjes » Een windhoos op een strand van Menorca (video)

Een windhoos op een strand van Menorca (video)

Gepubliceerd op 12 juli 2018 07:35

Binibèquer strand op het eiland Menorca.

Het zou je maar gebeuren, lig je lekker op een mooi strand op het Balearen eiland Menorca en wordt je hard wakker geschud door een enorme windhoos die op tornado-achtige wijze alles de lucht in gooit. Dat overkwam de strandgangers op het Binibèquer strand op het eiland Menorca.Het beloofde dinsdag een prachtige dag te worden, bijna onbewolkt met een nagenoeg strakblauwe lucht en een briesje van 15 km/u om het zonnen aangenaam te maken. Maar de thermische verschillen tussen zee en land waren zo groot dat er een soort van kleine tornado ontstond op het strand.

In het Spaans wordt er gesproken over een “remolino” wat vertaald kan worden als dit op land plaatsvindt als een draaikolk-achtig verschijnsel zoals een windhoos of tornado maar als dat op het water plaatsvindt wordt er gesproken van een draaikolk.

 

Hoe dan ook, de aanwezige strandgangers zagen dat dankzij deze “remolino” tientallen parasols, handdoeken en andere kleine loszittende materialen de lucht in werden gegooid, ronddraaien en later ergens anders neer te komen. Gelukkig raakte bij deze mini-tornado niemand gewond maar dat had ook heel anders kunnen uitpakken.

 
«   »