Zomervakantie-Costa del Sol

Gepubliceerd op 5 juni 2018 om 09:51
Zomervakantie-Costa del Sol

Zomervakantie aan de Costa del SolZoekt u een leuke zomervakantie aan de Costa del Sol, in het Nederlands de Spaanse zonnekust. De Costa del Sol ligt aan de zuidelijke kust van de Middellandse zee enl ligt in de provincies Malaga en Granada. Het heerlijke klimaat, de prachtige, uitgestrekte stranden en de mediterrane cultuur zorgen ervoor dat elk jaar weer vele mensen deze heerlijke costa bezoeken.



Aan de Costa del Sol vind je fantastische golfbanen, mooie jachthavens en het betoverende binnenland van Andalusië met pittoreske dorpjes. Dit deel van Spanje staat vooral bekend om de vangst van de vele sardientjes die je kunt eten in typische ‘Chiringuitos', restaurantjes op het strand. Met een karafje ‘Tinto de verano' erbij is dit een compleet feestmaal.

 

VISSERSDORPJES

Bijna alle plaatsen aan de Costa del Sol zijn oorspronkelijk een vissersdorpje en hebben een pittoreske kern met smalle straatjes en knusse pleintjes. Naast overeenkomsten hebben de plaatsen ook hun eigen kenmerken. In Nerja bijvoorbeeld vind je het ‘Balcon de Europa’, dat gebouwd is op een uitstekende rotspartij, waardoor het lijkt alsof je op een balkon loopt dat boven de zee hangt. Los Boliches in Fuengirola is de visserswijk waar nog een aantal kleine visserswoningen staan en waar je lekker kunt eten in visrestaurants. In Benalmádena vind je een prachtige haven in Moorse stijl en het dorpje Arroyo de Miel. Vanaf hier kun je met een kabelbaan 800 meter hoog de bergen in.

 

CARIHUELA

In de wijk Carihuela hebben vissersboten plaats gemaakt voor een prachtig strand en een gezellige autovrije boulevard. Voorbij de rots kom je op de boulevard van Torremolinos. In Torremolinos vind je ook nog het centrum met de Calle San Miguel, dé winkelstraat van Torremolinos en de wijk Los Alamos, een stuk boulevard dat vooral 's avonds opleeft.


Costa del Sol
Costa del Sol

MARBELLA & PUERTO BANUS

Deze plaats mag je niet overslaan tijdens je vakantie aan de Costa del Sol. Marbella heeft een oud centrum met prachtige, kleurrijke straatjes en knusse pleintjes, zoals bijvoorbeeld Plaza de los Naranjos. Je vindt in deze straatjes diverse winkeltjes en genoeg leuke plekjes om gezellig iets te eten of drinken. Een stukje voorbij Marbella kom je uit bij de haven van Puerto Banus, de haven van de jetset vol luxueuze jachten en designer shops.

 

MALAGA

Malaga is een fantastische stad vol bezienswaardigheden. Bezoek in ieder geval Alcazaba, het prachtige Moorse fort en Plaza de la Merced, één van de mooiste pleinen van de stad. Op dit plein staat het geboortehuis van Picasso, dat nu een klein museum is. Tevens kun je in Malaga erg goed shoppen en genieten van een heerlijk dagje strand


COSTA DEL SOL - Meer informatie en Inspiratie »
COSTA DEL SOL - Meer informatie en Inspiratie »

RONDA

Ronda is de tweede oudste stad van Spanje. De stad wordt gevormd door de oude stad La Ciudad en de nieuwe stad Mercadillo, die door een diepe kloof zijn gescheiden. In Ronda kun je de kathedraal met Romeinse-, Arabische- en Gotische invloeden bezoeken en het Moors Paleis. Vergeet ook niet langs de oude, Arabische stadsmuren, de oudste arena van Spanje en de Tajo promenade te gaan.

 

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Trivago hotel vergelijker
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen